Auke Heerding 

Mentor bij De Schakel - Mentorschap

Auke 

Mijn naam is Auke Heerding en ben gehuwd met Anneke Leeuwesteijn. Ik ben in 1968 gestart met de opleiding tot ziekenverzorger in een verpleeghuis in Heerde. Met mijn diploma op zak heb ik jarenlang in diverse zorginstellingen gewerkt – voornamelijk in leidinggevende functies. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk, onder meer op bestuurlijk niveau, bij landelijke organisaties. Na de zoveelste reorganisatie besloot ik in 2003 de zorg te verlaten.

Mentorschap
In 2003 kwam ik in aanraking met het mentorschap. Ik had meteen mijn draai gevonden. Drie jaar lang was ik werkzaam als coördinator bij een stichting voor mentorschap. Daarna besloot ik de uitdaging aan te gaan en ben ik als zelfstandige begonnen. Ik vind het heerlijk, omdat ik niet meer afhankelijk ben van een (grote) organisatie. Ook kan ik mijn werkzaamheden zelf indelen, waardoor ik flexibel ben naar mijn cliënten.

Voldoende mogelijkheden
Als zelfstandige is het prettig dat er vraag is naar mentoren. Veel mensen kunnen mijn hulp goed gebruiken. Steeds meer jongeren hebben een mentor nodig en ook de vraag naar mentoren bij mensen met dementie groeit. Deze doelgroep neemt de komende jaren sterk toe. Bovendien is er nog veel werk te verzetten voor mensen met een verslaving.